Dirigent


Wim van den Brink

Wim van den Brink is geboren en getogen in een muzikale familie, onder het sacrale toezicht van de toren
van de Grote Kerk aan de Loolaan te Apeldoorn.

Zijn eerste zanglessen kreeg hij van Piet Halsema, de toenmalige dirigent van het Bachkoor Apeldoorn, 
waarin hij op 8 jarige leeftijd zijn eerste Mattheus Passion van J.S.Bach als jongenssopraan meezong.
Pianolessen werden o.a. gevolgd aan de Apeldoornse Muziekschool bij muziekpedagoog en pianist Fred Rombouts.

Wim was in zín jonge jaren begeleider van zijn broer Bart, altist en trombonist, op concerten en solisten concoursen. Bart studeerde later af in Orkestdirectie en Hafabra
Koorbegeleiding deed Wim o.a. bij het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor o.l.v Geert Gringhuis die tevens zijn orgeldocent was en hem inspireerde voor koordirectie.

In Emmen is Wim organist geweest in de toenmalige Angeluskerk en was dirigent van het Angeluskoor en van een later samengevoegd kerk- en oratoriumkoor, Cantabile, dat in Westerbork repeteerde.
Ook is hij in de jaren 1990-1995 begeleider geweest van het Valerius Mannenkoor o.l.v. de toenmalige dirigent, componist en muziekdocent Jeljer Vlieg.

Hij volgde bij Dick Dijk muziektheorie en bij dr Jan Luth muziekgeschiedenis.
Naast het behaalde koordirectie diploma voor amateurkoren ontving hij later, naast prive docenten, koordirectie van Jos Leussink en Klaas Stok aan het Artez Conservatorium.

Wim is in 2000, het 250e sterfgedenkjaar van J.S.Bach, samen met liturg ds. Hans te Winkel gestart in de Grote Kerk te Emmen met het uitvoeren van de Cantates van J.S.Bach en van Liturgische werken uit en na de Barok-periode.

Een projectkoor van enthousiaste en betrokken zangers vormen samen met professionele vocale solisten en orkestmusici het BachCantatekoor &Orkest.

Daarnaast maakt Wim deel uit van het organisten trias met Henk Stekelenburg en Anton Stulp in de Grote kerk te Emmen.

www.bachcantatekoor-emmen.nl
Bach Cantatekoor Emmen
Mail de
Webmaster